Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-23

Huawei: Asiatiska elektronikjättar fortsätter med leveranser

wysiwyg_image

Flera elektroniktillverkare, med bas i Asien, gav på torsdagen besked om leveranser till Huawei efter den amerikanska svartlistningen av det kinesiska bolaget, som anses utgöra ett hot mot USA:s säkerhet.

Taiwan Semiconductor (TSMC), som är global etta med kontraktstillverkning av chip, kommer för närvarande att fortsätta leverera till Huawei. Samtidigt följs utvecklingen kring Vita husets svartlistningsåtgärder mot bolaget noggrant, rapporterar Reuters med hänvisning till uttalanden från TSMC.

Under torsdagen kom också dubbla besked från japanska Panasonic, som på sin kinesiska hemsida skriver att leveranser till Huawei "fortsätter som normalt". Vissa leveranser kommer dock troligen att stoppas, då det föreligger förbud mot leveranser av produkter med minst 25 procent amerikanska komponenter.

Det Osaka-baserade bolaget har tillverkning inom en rad områden, bland annat telefoni, fordonssektorn och automationsutrustning för industrin. Panasonic har dock ingen tillverkning i USA, enligt Reuters.

Amerikanska handelsdepartementet lättade under måndagen på restriktionerna med ett antal frisedlar för de närmaste 90 dagarna för att ge kunder och leverantörer viss respit.

Panasonics aktie backade 1 procent i den japanska eftermiddagshandeln. TSMC var samtidigt ned 3,4 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.