Du är här

2017-10-06

hubbr: hubbr AB's dotterbolag Makalös AB har tillskrivit tingsrätten med en begäran om att företagsrekonstruktionen skal...

HUBBR ABS DOTTERBOLAG MAKALÖS AB HAR TILLSKRIVIT TINGSRÄTTEN MED EN BEGÄRAN OM ATT FÖRETAGSREKONSTRUKTIONEN SKALL AVSLUTAS

Som kommunicerats i pressmeddelanden mellan den 10 juli 2017 och den 14 augusti 2017 är hubbr AB inkl. fyra av dess dotterbolag under företagsrekonstruktion. Styrelsens bedömning är att det i grund och botten finns en frisk verksamhet och vidtagna besparingsåtgärder börjar ge önskad effekt, men likviditetspåverkan har infunnit sig för sent i tiden.

Som kommunicerats i pressmeddelande 28 september 2017 har Makalös AB undersökt möjligheterna att genomföra ett underhandsackord där de större fordringsägarna erhåller 25% av sina fordringar och de mindre 100%. De större fordringsägarna har nu accepterat detta varför Makalös AB idag har tillskrivit tingsrätten med en begäran om att företagsrekonstruktionen skall avslutas. Detta har en mycket begränsad påverkan på hubbrkoncernens resultat, men visar att arbetet med företagsrekonstruktionen för övriga bolag i koncernen fortgår enligt plan.

Makalös AB svarar för ca 20% av hubbrkoncernens omsättning.

Bromma den 6 oktober 2017

Kontakt vid frågor:

Peter Öster, VD hubbr
Telefon: 070-55 33 88 6
E-post: peter.oster@hubbr.se mailto:peter.oster@hubbr.se

Viktig information: Denna information är sådan information som hubbr AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 oktober 2017 kl. 10.45 CEST.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
hubbr Pressrelease 2017-10-06.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21239

Certified Adviser

Bolagets Certified Advisor är Mangold Fondkommission AB
08-503 015 50

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.