Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-28

hubbr: hubbr AB's dotterbolag Makalös AB utreder förutsättningarna för att ansöka om att avsluta företagsrekonstruktio...

HUBBR ABS DOTTERBOLAG MAKALÖS AB UTREDER FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT ANSÖKA OM ATT AVSLUTA FÖRETAGSREKONSTRUKTIONEN FÖR ATT ISTÄLLET GENOMFÖRA ETT UNDERHANDSACKORD MED DE STÖRRE FORDRINGSÄGARNA

Som kommunicerats i pressmeddelanden mellan den 10 juli 2017 och den 14 augusti 2017 är hubbr AB inkl. fyra av dess dotterbolag under företagsrekonstruktion. Styrelsens bedömning är att det i grund och botten finns en frisk verksamhet och vidtagna besparingsåtgärder börjar ge önskad effekt, men likviditetspåverkan har infunnit sig för sent i tiden.

Makalös AB har den 27 september 2017 erhållit ett övervägande från Skatteverket gällande avdragsrätt för ingående mervärdesskatt som kommer att innebära att Makalös AB erhåller 1,3 Mkr från Skatteverket. Det ger de likvida förutsättningarna för att eventuellt genomföra ett underhandsackord där de större fordringsägarna erhåller 25% av sina fordringar och de mindre 100%. Underhandsackordet förutsätter att alla större fordringsägare accepterar det. Ett eventuellt underhandsackord har en mycket begränsad påverkan på hubbrkoncernens resultat, men visar att arbetet med företagsrekonstruktionen för övriga bolag i koncernen fortgår enligt plan.

Makalös AB svarar för ca 20% av hubbrkoncernens omsättning.

Bromma den 28 september 2017

Kontakt vid frågor:

Peter Öster, VD hubbr
Telefon: 070-55 33 88 6
E-post: peter.oster@hubbr.se mailto:peter.oster@hubbr.se

Viktig information: Denna information är sådan information som hubbr AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 september 2017 kl. 16.23 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
hubbr Pressrelease 2017-09-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21182

Certified Adviser Bolagets Certified Advisor är Mangold Fondkommission AB 08-503 015 50

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.