Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

Humana AB: Humana bygger nytt äldreboende i Täby

Det nya boendet uppförs tillsammans med fastighetsutvecklaren Hemgården som entreprenör och med fastighetsägaren Åke Sundvall AB som hyresvärd. Det är Humanas första äldreboende i Täby kommun. Med sina 90 välbehövliga platser i en växande kommun kommer boendet att bidra till att ytterligare öka mångfalden och valfriheten för Täbys äldre.

- Täby är en kommun där man välkomnar seriösa entreprenörer som vill bidra till att lösa utmaningarna inom äldreomsorgen. Det är därför glädjande att vi nu hittat en tomt som ligger centralt och nära kommunikationer i Arninge, där vi kan uppföra ett av våra fina äldreboenden på, säger Anders Broberg, chef för Humana äldreomsorg.

Byggnationen startar redan i år med verksamhetsstarten planerad till hösten 2022.

Humana erbjuder en individanpassad äldreomsorg där flera av våra boenden tar plats på tio-i-topp över Sveriges bästa äldreboenden. Alla Humanas äldreboenden i egen regi håller samma höga kvalitet vad gäller såväl byggnation som verksamhet. Genomtänkt färgsättning, en prisbelönt egen belysningslösning som ökar välbefinnandet och hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus. Allt detta är delar av Humanas koncept.

Tillsammans med stora gemensamhetsytor för att mötas och ha aktiviteter i skapar detta trivsel och en välkomnande atmosfär. Ambitionen är också att byggnaden ska miljöcertifieras med beteckningen Silver i miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Bland annat satsar Humana på solceller och ladd-stolpar för elbil.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Broberg
affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana
0708-43 63 08 (http://tel:+46708436308)
anders.broberg@humana.se

Patrik Silverudd
presschef
0766-112 111 (http://tel:+46766112111)
patrik.silverudd@humana.se
Anna Sönne
chef investerarrelationer
0706-01 48 53 (http://tel:+46706014853)
anna.sonne@humana.se

Författare Humana AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.