Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

Hybridstämma i EQL Pharma

EQL Pharma är ett läkemedelsbolag från Lund som fokuserar på utveckling av nisch-generika där konkurrensen är begränsad. Bolaget har många nya generiska läkemedel under utveckling och kommer sannolikt att öka omsättningen rejält de kommande åren.

Den 27:e augusti hölls årsstämma i Lund.

P.g.a. COVID-19 pandemin beslöt bolagets styrelse att aktieägare skulle kunna utöva sin rösträtt per post.

Efter accept från samtliga anmälda till stämman beslöt styrelsen att erbjuda de anmälda som poströstat att följa stämman via Microsoft Teams.

Det totala antalet deltagare vid stämman understeg 10 personer, så det fungerade mycket bra att både följa stämman och att ställa frågor till styrelsen via Microsoft Teams.

VD Christer Fåhraeus inledde med att berätta om utvecklingen i bolaget. Under COVID-19 pandemin har bolaget ökat sina intäkter rejält genom att importera och sälja skyddsutrustning till vården. Bolaget ser dock primärt detta som en form av samhällsservice och inte en del av den långsiktiga strategin.

Den framtida tillväxten ska dels komma genom lansering av fler generiska läkemedel, dels genom expansion till fler geografiska marknader.

I samband med årsstämman avtackades Ingemar Kihlström som varit bolagets ordförande under fem år. Till ny ordförande valdes Anders Månsson och Linda Neckmar valdes in i styrelsen som ledamot.

Eftersom årsstämman fattade beslut om att valberedning ska utses enligt Q3 modellen så informerade Aktiespararnas representant om Aktiespararnas riktlinjer samt uttryckte en önskan om att dessa riktlinjer beaktas i takt med att bolaget växer.

 

 

Datum/Plats: 2020 08 27 i Lund

Styrelse: Anders Månsson, Christer Fåhraeus, Lars Holmqvist, Rajiv I Modi, Maria Bech, Linda Neckmar

VD: Christer Fåhraeus

Närvarande: Christer Fåhraeus, Ingemar Kihlström, Lars Holmqvist, Anders Månsson, Jennie Sterning, Axel Schörling och ett fåtal övriga deltagare och gäster.

Bolagsbevakare: Christian Månsson

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.