Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-14

I.A Hedin Bil AB: I.A. Hedin Bil AB:s delårsrapport andra kvartalet 2020

Göteborg, fredag 14 augusti 2020

Rörelseresultatet under andra kvartalet uppgick till 108 Mkr, vilket var en förbättring med 137% jämfört med andra kvartalet föregående år. Omsättningen i jämförbara enheter minskade med 3% jämfört med samma period föregående år. Verksamheterna i Hedin Bil och Bavaria, där även den norska verksamheten ingår, förbättrade både rörelseresultatet och rörelsemarginalen. Den belgiska verksamheten visade en förlust på grund av nedstängningen i marknaden, samtidigt som kassaflödet var positivt.

Den marknadspåverkan som kom under andra kvartalet på grund av Covid-19 pandemin är exceptionell och har påverkat både utbud och efterfrågan. I Belgien stängde marknaden under sex veckor, Norge påverkades av stängda skolor och restauranger samtidigt som Sverige inte gjorde några formella nedstängningar men aktiviteten i samhället var betydligt lägre.

Nybilsregistreringar i Sverige minskade med 37% jämfört med andra kvartalet 2019. Motsvarande siffror var -32% i Norge och -42% i Belgien. Marknaden för begagnade bilar, liksom servicemarknaden, har påverkats i mindre utsträckning.

Nyckeltal jämfört med Q2 2019

  • Försäljningen minskade med 4% till 5 542 Mkr (5 791 Mkr).

  • Rörelseresultatet ökade till 108 Mkr (46 Mkr).

  • Resultatet efter finansiella poster ökade till 55 Mkr (-6 Mkr).

För att se hela rapporten klicka på länken:

https://www.hedinbil.se/om-hedin-bil/investor-relations/ekonomiska-rapporter

I.A. Hedin Bil AB

(publ)

Författare I.A Hedin Bil AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.