Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-07

"Identifierat fyra uppköpskandidater"

wysiwyg_image

Africa Oils kassa, som efter kursraset motsvarar merparten av börsvärdet, ska användas till förvärv och bolaget har identifierat fyra uppköpskandidater.

Det säger vd Keith Hill till Dagens Industri.

"Vi har lovat att inte göra någon nyemission innan fälten i Kenya börjar producera och det är fortfarande en av våra hörnstenar. De stora investeringarna kommer först 2020 och att ha pengarna på banken under tiden är inte rätt för ägarna så senaste halvåret har vi tittat på att köpa tillgångar som kan ge oss kassaflöden", säger han.

På frågan varför Africa Oil har fortsatt att gå svagt på börsen, trots stigande oljepris, pekar Keith Hill på att några av bolagets prospekterings- och utvärderingsbrunnar inte kom in som väntat, eller inte kom alls.

"Det tog vinden ur seglen för oss. Det blev inte bättre av den politiska turbulensen kring presidentvalet i Kenya, med det är något som förhoppningsvis ligger bakom oss nu", säger han.

Fokus för Africa Oil har flyttat från prospektering till utbyggnad, och bolagets samarbetspartner i Kenya, Tullow Oil, kommer att presentera en utbyggnadsplan den 7 februari.

"Jag kan inte säga mycket mer än att det är en bra plan", säger Keith Hill.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.