Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-18

Inbjudan till virtuell kapitalmarknadsdag med Xspray den 25 juni kl. 14.00-15.30

Xspray Pharma (Nasdaq Stockholm: XSPRAY) bjuder in till virtuell kapitalmarknadsdag den 25 juni kl. 14.00-15.30. Temat kommer att vara hur bolagets längst framskridna produktkandidat HyNap-Dasa kan öppna för ett stort antal efterföljande produktkandidater baserade på bolagets teknologiplattform. Kapitalmarknadsdagen kommer att kunna följas via Xsprays hemsida: www.xspraypharma.com.

VD Per Andersson kommer att presentera Xsprays verksamhet samt utvecklingsstegen för bolagets längst framskridna produktkandidat, HyNap-Dasa, fram till beräknad inlämning av ANDA-ansökan. Vidare kommer Xsprays befintliga och potentiella utvecklingsportfölj av amorfa proteinkinashämmare att belysas liksom olika scenarier för hur dessa kan nå marknaden. VP Intellectual Property Christer Hällgren och CFO Kerstin Hasselgren kommer också att delta i presentationen samt externa gäster med relevant erfarenhet och kunskap om detta specifika marknadsområde.

Programmet, som modereras av Charlotte Stjerngren, Cord Communications, avslutas med en frågestund och studiodiskussion där externa marknadsbedömare deltar. Det kommer att vara möjligt att ställa frågor till bolaget under programmet, maila dessa till event@xspray.com. Mötet kommer till största delen hållas på engelska.

Kapitalmarknadsdagen kommer att kunna följas via Xsprays hemsida: www.xspraypharma.com.
Frågor kan ställas till event@xspray.com.

Välkomna den 25 juni!

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Per Andersson, VD, Xspray Pharma AB
Mob: +46 (0) 706 88 23 48
E-mail: per.andersson@xspray.com

Xspray Pharma i korthet


Xspray Pharma AB (publ) är ett produktutvecklingsföretag med flera produktkandidater i klinisk utveckling. Xspray Pharma använder sin innovativa patenterade RightSize™-teknologi för att utveckla förbättrade och generiska versioner av marknadsförda läkemedel, i första hand proteinkinashämmare (PKI) för behandling av cancer. Segmentet är det näst största inom onkologiområdet och läkemedelspriserna är mycket höga.

Genom bolagets innovativa teknologi kan Xspray Pharma komma in som första konkurrent till dagens originalläkemedel innan de sekundära patenten löper ut. Xsprays mål är att bli ledande inom utveckling av förbättrade läkemedel eller generika av redan marknadsförda PKI:er för behandling av cancer, vilka i december 2019 var 54 st. Bolagets ledande produktkandidater, HyNap-Dasa, HyNap-Sora och HyNap-Nilo, är stabila amorfa versioner av de tre storsäljande cancerläkemedlen Sprycel® (dasatinib), Nexavar® (sorafenib) och Tasigna® (nilotinib). Lansering av den första produktkandidaten, HyNap Dasa är planerad att ske under 2021. Giltighetstiden för substanspatenten för originalläkemedlet Sprycel® (dasatinib) går ut i slutet av 2020 och för de sekundära patenten 2026 vilket kan ge Xsprays HyNap-Dasa en period om fem år med särställning innan övriga konkurrenter får tillgång till marknaden.

Bolaget har patent på tillverkningsteknologi, utrustning och de resulterande produkterna. Aktierna i Xspray Pharma AB handlas på Nasdaq Stockholm.
www.xspraypharma.com

Bifogade filer


Inbjudan till virtuell kapitalmarknadsdag med Xspray den 25 juni kl. 14.00-15.30

Författare Xspray Pharma AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.