Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-23

INCOAX: FÖRETRÄDESEMISSION 48 MKN KR, SLOPAR TIDIGARE MÅL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Incoax, som är noterat på First North och som säljer hård- och mjukvara inom telekom, föreslår en företrädesemission om 48 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren innebär att två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 5:25 kronor per aktie.

Företrädesemissionen omfattas till 100 procent av teckningsåtaganden och garantiåtaganden från befintliga aktieägare och externa investerare, skriver bolaget.

Pengarna från emissionen ska enligt planerna räcka fram till bolaget är kassaflödespositivt. Runt hälften av likviden ska användas till teknisk utveckling, 30 procent till marknads- och försäljningsinsatser och 20 procent för rörelsekapital.

Incoax gjorde en rörelseförlust på 17,3 miljoner i det första kvartalet. Omsättning uppgick till 0,2 miljoner.

"Som ett led i strategiomläggningen har Bolaget beslutat att frångå tidigare kommunicerade finansiella mål om att nå 50 miljoner kronor i omsättning 2020, 300 miljoner kronor i omsättning 2021 och 1.000 miljoner kronor i omsättning 2023", skriver bolaget som i februari sänkte omsättningsmålen rejält.

Det nya målet, som är satt med sikte på 2021, är:" Volymleveranser till minst två Tier-1 operatörer och uppnå positivt kassaflöde på månadsbasis andra halvåret 2021".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.