Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-04

Inför rapport, Coor: Tillväxten tar över som drivkraft

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av Analysguiden

Q3: Upplagt för fortsatt organisk tillväxt
Under tredje kvartalet räknar vi med att Coor fortsätter att leverera organisk tillväxt, men i något lägre takt än under andra kvartalet då jämförelsetalen är tuffare. Vi räknar med att omsättningen ökar med knappt 5 procent till 2 407 miljoner kronor (2 297) under det tredje kvartalet, främst drivet av en fortsatt stark återhämtning i Norge. Lönsamheten väntas vara fortsatt stark med ett justerat ebita-resultat på 142 miljoner kronor (140), motsvarande en justerad ebita-marginal på 5,9 procent (6,1 procent).

Utsikter: Fokus på förändringar i kontraktsportföljen
Fjärde kvartalet bjuder på flera förändringar i Coors kontrakts-portfölj. Från 1 oktober börjar avtalet med danska DSB att löpa (värt ~150 Mkr/år). Samtidigt tappar Coor avtalet med Equinor som rör kontorsdelen (värt ~500 Mkr/år). På den positiva sidan tillkommer samtidigt förvärvade Veolia Technical Services vars årsomsättning på cirka 500 miljoner kronor i princip täcker upp för förlusten av Equinor-kontraktet. Vidare ser vi utrymme för att Coor går mot nya avslut i den fortsatt starka pipeline av nya potentiella affärer. Exempelvis är Coor en av två aktörer som är kvar och kämpar om ett stort IFM-kontrakt i Danmark där besked väntas under november.

Aktien: Stabil vinsttillväxt med hög direktavkastning
Coor-aktien har utvecklats starkt sedan halvårsrapporten och var i början av september bara en 50-öring ifrån att nå vår riktkurs på 90 kronor. På våra uppdaterade prognoser handlas aktien till ev/ebita 15 respektive ett justerat p/e-tal på 17,5 på våra prognoser för 2022. Direktavkastningen är samtidigt klart attraktiv vid drygt 5 procent. Inför Q3-rapporten behåller vi vår riktkurs oförändrad vid 90 kronor, men vi ser utrymme för fortsatt uppvärdering om Coors goda organiska tillväxt håller i sig samtidigt som bolaget nyttjar den starka balansräkningen till nya värdeskapande förvärv alternativt bjuder aktieägarna på generösa extrautdelningar. Niomånadersrapporten redovisas den 9 november.

Författare Analysguiden