Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-13

Inget gehör för Aktiespararnas protester vid Ecoclimes årsstämma

 

 

 

På miljöteknikföretaget Ecoclime Group AB:s bolagsstämma i Umeå slöt ett 15-tal aktieägare upp, varav flera unga aktiesparare.

De fick höra ett optimistiskt tal av Vd Lennart Olofsson tillika grundare. Genom egen tillväxt + förvärv är företagets mål att nå en omsättning i slutet av år 2021 på hela 500 miljoner kr. Vd informerade vidare om företagets affärsmodell som bygger på att utveckla, sälja och hyra ut olika teknologier för inomhusklimat- samt energisystem.

På fråga om vilken typ av företag man vill köpa svarade Vd att man jobbar efter en särskild utvärderingsprocess för att hitta de företag som direkt kan ge ekonomiskt tillskott.

En viktig punkt på stämman var därefter förslag om bemyndigande till styrelsen att fatta beslut om nyemission med rätt till avvikelse från aktiespararnas företrädesrätt.

Aktiespararnas representant Dick Sundelin framförde att en utspädning på 25,9% av aktieägarnas ägande som förslaget kan innebära inte är acceptabelt. Men den uppfattningen fick inget gehör och förslaget röstades igenom.

Övriga ärenden flöt på utan problem och såväl styrelsens ordförande som Vd hälsade oss aktieägare och övriga aktieägare hjärtligt välkomna till nästa stämma.

Bolagsbevakare: Dick Sundelin

 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.