Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-14

Inission fortsätter sin tillväxt genom förvärv

wysiwyg_image

På torsdag kväll samlades ett närmare tjugotal aktieägare på Scandic Winn i Karlstad på Inissions årsstämma. Inission som finns representerat i ett flertal branscher vilket gör att de inte är lika känsliga för konjunktursvängningar. En bransch som fått ett uppsving är medicintekniken där Inission har 18 % av sina kunder, emedan försvaret och fordon tillhör de minsta segmenten.

Bolaget har idag 585 anställda fördelat på 14 kontor i Norden, som styrs som dotterbolag och redovisningen inkluderas i koncernredovisningen, vilket gör att det inte går att se lönsamheten i respektive bolag. Det saknas en central HR funktion och alla personalfrågor sköts ute på varje enskilt kontor. Under året startades Inission Academy för att stärka kompetensutvecklingen inom företaget.

Nettoomsättningen uppgick till 980 MSEK en ökning med 32 % sedan föregående år och rörelseresultatet uppgick till 54,7 MSEK.

På bolagsstämman föreslår styrelsen att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om nyemission med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt. Något som aktieägarna godkände.

Katarina Ikonen

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.