Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-25

Intellego tecknar LOI med Heraeus Kina om att utveckla dosimetrar inom UVA-härdning

Intellego Technologies AB (publ) (”Intellego” eller ”Bolaget”) har ingått ett icke exklusivt Letter of Intent, LOI, med Heraeus Kina om att utveckla dosimetrar anpassade för härdningsprocesser med UVA-ljus vilket innebär ett nytt användningsområde för bolagets dosimetrar.

UV-härdning används idag inom många olika industrier såsom tryckerier, produktion av elektronik och medicinteknisk utrustning. Intellego ska nu i samarbete med Heraues Kina utveckla UVA-dosimetrar som ska användas för att kvalitetssäkra produktionsprocesser. Heraeus Kina är ett av världens största företag inom UVA-härdning och marknaden för härdningsapplikationer.

UVA-dosimetrarna som utvecklas i projektet planeras att användas i Heraeus Kinas produktionsmiljöer samt säljas vidare till deras kunder. En uppskattning av marknaden från Heraeus Kina för de avsedda applikationsområdena bedöms av Intellego kunna innebära en årlig omsättning på 150-300 MSEK, vilket är beroende av en lyckad utveckling och kommersialisering vilket kommer att ta flera år att uppnå. Målsättningen är att de nyutvecklade dosimetrarna ska börja användas inom nio månader.

Kontakter


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Lindahl, vd Intellego Technologies AB
E-post: claes.lindahl@intellego-technologies.com
Telefon: +46 735 344 634

Om oss


Intellego Technologies utvecklar och tillverkar färgindikatorer som visar effekten av bestrålning med bland annat osynligt ultraviolett ljus, UV-ljus. Färgindikatorer används globalt inom till exempel desinfektionsbranschen, solskyddsindustrin och tillverkningsindustrin. Intellegos indikatorer har utvecklats från bolagets patenterade fotokromatiska bläck vilket kan anpassas till olika våglängder av ljus och olika tillämpningsområden inom en mängd olika industrier. Intellego Technologies grundades 2011, har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.
 
Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

Intellegos webbplats https://intellego-technologies.com/sv/
Prenumerera på Intellegos pressutskick: https://intellego-technologies.com/sv/pressmeddelanden/
Intellego på Twitter: https://twitter.com/IntellegoT

Denna information är sådan information som Intellego Technologies är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-10-25 08:40 CEST.

Bifogade filer


Intellego tecknar LOI med Heraeus Kina om att utveckla dosimetrar inom UVA-härdning

Författare MFN