Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-18

Intrum Justitia föreslår avyttringar för att möta krav

 Intrum Justitia föreslår att avyttra vissa enheter motsvarande 30 procent av de bedömda synergierna för att möta EU-krav inför samgåendet med Lindorff.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Intrum och Lindorff föreslår en avyttring av Lindorffs hela verksamheter i Sverige, Danmark, Finland och Estland samt Intrums hela verksamhet i Norge, enheter som har totalt cirka 850 anställda.

Förslaget kommer efter krav från EU-kommissionen om konkurrensvillkor för inkassotjänster och köpta fordringar i dessa länder.

De enheter som föreslås avyttras är mindre än de enheter som kommer att finnas kvar, utom i Estland.

Avstegen motsvarar ett tapp på uppskattningsvis 12-13 procent av kombinerat resultat pro-forma på nivån ebitda, exlusive inverkan av synergieffekter och poster av engångskaraktär.

Sammanslagningen av Intrum Justitia och Lindorff har bedömts ge årliga kostnadssynergier över de kommande 3-4 åren om cirka 800 miljoner kronor. Avstegen utgör uppskattningsvis 30 procent av det, enligt pressmeddelandet.

Sammanslagningen av Intrum Justitia och Lindorff väntas enligt tidigare ge intäktssynergier som inte är inkluderade i de uppskattade 800 miljoner kronorna i kostnadssynergier.

Majoritetsägaren Nordic Capital Fund VIII meddelade EU-kommissionen om den tänkta sammanslagningen mellan Intrum Justitia och Lindorff den 12 april. EU-kommissionen ska utvärdera förslagen och kanske göra ett marknadstest inför slutligt besked senast den 12 juni.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.