Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-07-22

INTRUM: POSITIV UTVECKLING INFLÖDE NYA ÄRENDEN, ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den makroekonomiska miljön har under våren och försommaren i allmänhet varit positiv, med ett antal åtgärder för att öppna de europeiska ekonomierna.

Det skriver Intrums vd Anders Engdahl i bolagets delårsrapport för det andra kvartalet. Vad gäller bolagets kredithanteringstjänster skriver Intrum-vd:n att man ser en gynnsam utveckling.

"Vi fortsätter se en positiv utveckling av inflöden när det gäller nya ärenden, men i varierande takt över segmentet. Då denna nyckelindikator fortsätter att öka, förväntar vi oss att volymerna och, med viss eftersläpning, intäkterna kommer att följa efter", skriver Anders Engdahl i vd-ordet.

Han skriver vidare under rubriken "Framtidsutsikter" att marknaden för bolaget kan väntas bli allt bättre under återstoden av året.

"Mot en bakgrund av högre sparande bland europeiska konsumenter, ökad optimism hos våra uppdragsgivare och en hög nivå av ekonomiska stimulanser ser vi att förutsättningarna för vår affärsverksamhet gradvis kommer förbättras under året", skriver Anders Engdahl.
Författare Direkt-SE