Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-10

INTRUM: PREL JUSTERAT RÖRELSERES ÖKAR TILL 1.345 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kredithanteringsföretaget Intrums preliminära justerade rörelseresultat för det andra kvartalet uppgår till 1.345 miljoner kronor, jämfört med föregående kvartals siffra på 1.095 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Infronts analytikersammanställning från i början av maj räknade analytikerna med ett justerat rörelseresultat på 892 miljoner kronor i det andra kvartalet.

"Under andra halvan av andra kvartalet har vi sett en relativt snabb återgång mot ett normalläge i de 24 europeiska marknader som vi är verksamma i. Detta har möjliggjort en starkare utveckling av vår verksamhet och högre inkasseringsnivåer jämfört med våra tidigare interna förväntningar. Därtill har en god kostnadskontroll mildrat effekterna av det intäktsbortfall som covid-19 gett upphov till", skriver Intrums vd Mikael Ericson i pressmeddelandet.

Intrums cash ebitda ökade marginellt jämfört med årets första kvartal och nettoskuldskvoten minskade något till omkring 4.4x jämfört med 4.5x i första kvartalet.

Det preliminära resultatet för segmentet Portföljinvesteringar var cirka 5 procent lägre jämfört med det första kvartalet. Resultatet påverkades positivt av högre inkasseringsnivåer jämfört med förväntade inkasseringar utifrån den omvärdering som gjordes det första kvartalet.

Vinstbidraget från samriskbolag, som är inkluderat i resultatet för Portföljinvesteringar, var marginellt högre jämfört med föregående kvartal. Investeringsnivån uppgick till omkring 1.267 miljoner kronor och de förväntade avkastningsnivåerna på kvartalets investeringar var påtagligt högre jämfört med innan covid-19, heter det.

Segmentet Strategiska marknader, som innefattar Grekland, Italien och Spanien, förbättrade sitt finansiella resultat "markant" jämfört med föregående kvartal där en stark återhämtning av intjäningen sågs i juni. Detta i sin tur ledde preliminärt till cirka 5 procent högre intäkter jämfört med det första kvartalet och en verksamhetsmarginal på 27 procent.

Det preliminära resultatet för Kredithanteringstjänster var cirka 10 procent lägre jämfört med föregående kvartal och verksamhetsmarginalen uppgick till 24 procent. Ett resultat som delvis påverkades av lägre affärsvolymer då en del uppdragsgivare gett tillfälliga lättnader i betalningsvillkoren gentemot sina kunder, skriver Intrum.

Siffrorna är preliminära och oreviderade, framhåller Intrum. Rapporten för det andra kvartalet 2020 väntas den 23 juli.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.