Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-12-22

Intuitive Aerial: Intuitive Aerial erhåller strategisk order på två NEWTON-system till norska public service-bolaget NRK samt får ytterligare beställning p

INTUITIVE AERIAL ERHÅLLER STRATEGISK ORDER PÅ TVÅ NEWTON-SYSTEM TILL NORSKA PUBLIC SERVICE-BOLAGET NRK SAMT FÅR YTTERLIGARE BESTÄLLNING PÅ TVÅ SYSTEM TILL BEFINTLIGA KUNDER - ORDERVÄRDET UPPGÅR TILL 1,5 MSEK

Intuitive Aerial, som utvecklar och säljer multirotor-helikoptrar (AERIGON) och stabiliserade kamerahuvuden (NEWTON) för den professionella film- och TV-industrin, har fått beställning på två NEWTON-system från det norska public service-bolaget Norsk rikskringkasting, NRK. Bolaget har dessutom fått två nya beställningar från befintliga europeiska kunder.

NRK, som är Norges motsvarighet till SVT, har efter en utvärdering lagt en beställning på två NEWTON-system. NRK som med tre egna TV-kanaler är Norges största mediahus, har huvudkontor i Oslo. De beställda NEWTON-systemen kommer primärt att användas på olika typer av rälssystem för TV-sändningar av sportevenemang.

- Det är glädjande att NRK väljer att köpa två kompletta system av oss. Det visar att NEWTON lever upp till kundens förväntningar gällande framförallt stabilitet, kvalitet och robusthet, med tanke på att de ska användas i extrema miljöer där väder och vind är en stor utmaning, säger Robin Kahlbom, VD, Intuitive Aerial AB. Vår närvaro och vår position på den europeiska marknaden förstärks ytterligare i och med ordern från detta välrenommerade skandinaviska public service-bolag, fortsätter Robin Kahlbom.

Intuitive Aerial meddelar även merförsäljning av ytterligare kompletta NEWTON-system från två befintliga kunder. Kunderna har under året använt NEWTON-systemen framgångsrikt på vajerkamera-system för livesändningar från TV-studios och större arenor. De båda kunderna meddelar att NEWTON-systemen har mottagits mycket positivt och att de nu behöver utöka sina verksamheter för att möta den växande efterfrågan från TV-produktionsbolagen.

- De här beställningarna bekräftar ytterligare Intuitive Aerials framgång med NEWTON och DOMINION-produkterna och det sätt vi lyckats anpassa vår drönarteknologi för att nå ut i dessa nya marknadssegment. Det är också mycket positivt med denna typ av större merförsäljning som både visar att våra produkter är populära på marknaden och att vi som bolag vunnit våra kunders förtroende.

Leverans av samtliga system beräknas ske i slutet av december 2016 och det totala ordervärdet uppgår till 1,5 miljoner kronor.

2016-12-22

För mer information kontakta:
Robin Kahlbom, VD
robin.k@intuitiveaerial.com mailto:robin.k@intuitiveaerial.com
+46 (0)73 070 32 02

Ina Nehr, Marknads- och Kommunikationsansvarig
ina.n@intuitiveaerial.com mailto:ina.n@intuitiveaerial.com
+46 (0) 73 263 07 00

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Intuitive Aerial Pressrelease 2016-12-22.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19258

Denna information är sådan information Intuitive Aerial AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning samt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 december 2016 kl 08.30.

Om Intuitive Aerial AB (publ)
Intuitive Aerial utvecklar och tillverkar professionella, fjärrstyrda kameraplattformar för högkvalitativa film-, TV- och reklamproduktioner. Bolaget erbjuder AERIGON, marknadens första fjärrstyrda, flygande kamerasystem för professionella produktionskameror. Med egenutvecklad kamerastabilisering baserad på avancerad reglerteknik, möjliggör AERIGON kreativt och intuitivt filmande med lika stabil bild från luften som på marken. Systemet har använts i en rad storskaliga film- och Tv-produktioner såsom James Bond SPECTRE, Disneys Into the Woods, Marvels Avengers: Age of Ultron och naturdokumentärer för BBC, National Geographic och Animal Planet. Bolaget erbjuder också NEWTON, ett stabiliserat kamerahuvud avsedd för användning i situationer där det inte är möjligt eller tillåtet att flyga, såsom i Tv-studios eller stora eventarenor. Både AERIGON- och NEWTON-systemen styrs trådlöst via den sofistikerade kontrollenheten DOMINION. Intuitive Aerial har sitt huvudkontor i Linköping och är listat på Nasdaq First North sedan januari 2015. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.