Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

INWIDO: ORGANISK FÖRSÄLJNINGSTILLVÄXT 10% 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inwidos organiska försäljningstillväxt landade på 10 procent i det tredje kvartalet och enligt fönsterbolaget drevs omsättningen av stärkta marknadspositioner och en god efterfrågan.

"Under kvartalet ökade kapacitetsutnyttjandet, mixen var positiv och stigande råvarupriser möttes med proaktiva prisjusteringar", skriver vd Henrik Hjalmarsson i rapporten och tillägger att Inwido går in i det fjärde kvartalet med bolagets "hittills högsta orderstock".

I vd-ordets utsiktsstycke uppger Henrik Hjalmarsson att givet kostnadsökningarna på insatsvaror under 2021 står Inwido redo med ytterligare prisjusteringar om det blir nödvändigt för att försvara marginalerna.

"Exakt hur den i dagsläget avtagande pandemin liksom kostnadsökningar på råvaror och transporter kommer att påverka våra marknader på medellång sikt är svårt att prognosticera, men i det längre perspektivet ser vi en fortsatt stark efterfrågan på energieffektiva fönster och dörrar i linje med Europas allt större hållbarhetsfokus", skriver vd:n.

Enligt Inwido har pågående förvärvsdialoger accelererats under 2021 och bolaget uppger sig nu föra ett flertal samtal med potentiella målbolag.
Författare Direkt-SE