Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-04

IPC: UTÖKAT OCH FÖRLÄNGT KREDITFACILITETER (NY)

(Tillägg: Paretos kommentarer, från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget IPC har under det gångna kvartalet utökat tillgänglig likviditet genom flera kreditfaciliteter.

I maj 2020 anslöt sig bolaget till en 13 miljoner euro stor kreditfacilitet i Frankrike. Låneprogrammet är en del av de franska krisåtgärderna och har en initial löptid på 12 månader med möjligheter att förlänga stödet upp till 5 år. IPC har sedan den 30 juni utnyttjat hela lånesumman.

I juni 2020, ändrade och utökade IPC den internationella RBL-faciliteten, som tidigare tecknats, till en storlek på 125 miljoner dollar med en löptid tills slutet av december 2024.

Fram tills den 30 juni har bolaget dragit 83 miljoner dollar av den tillgängliga likviditeten på 140 miljoner dollar av den internationella RBL-faciliteten.

Av den tidigare tillgängliga kanadensiska RBL-faciliteten, som omfattar 350 miljoner kanadadollar, hade cirka 309 miljoner kanadadollar utnyttjats den 30 juni.

Pareto Securities skriver i en kommentar att bolagets finansieringssituation var en av de viktigaste detaljerna i bolagets kvartalsrapport.

IPC:s utökade likviditet och förlängda löptider gör att bolaget har 90 miljoner dollar i outnyttjad likviditet, vilket var mer än de 72 miljoner mäklarfirman hade förväntat sig i slutet på det andra kvartalet.

Totalt sett levererar IPC en lugnande rapport för ett mycket turbulent andra kvartal, enligt Pareto, som förväntar sig att marknaden ska reagera positivt på den ökade produktionsguidningen och den ökade likviditetssituationen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.