Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-07

IPO: ASTRA ZENECAS VACCIN-PARTNER MOT USA-NOTERING - FT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikentreprenören Vaccitech, ett brittiskt bolag som startades vid Oxforduniversitetet och som varit en parter till Astra Zeneca i framtagandet av vaccin mot covid-19, är på väg mot börsnotering i New York.

Det rapporterar Financial Times.

Vaccitech kan avslöja en prissättning på aktier som ska sättas ut i den offentliga marknaden redan i april, skriver Financial Times med hänvisning till källor.

Det faktum att Vaccitech ryktas vara på väg till USA-börsen, där Nasdaq utgör det vanligaste alternativet för bioteknikaktörer, kommer mest troligt intecknas som en förlust för Londonbörsen. Efter brexit har Storbritannien försökt bli en knutpunkt för hälsovårdsinvesteringar.

Aptiten på innovation i sektorn har varit stor under pandemin, och flera av de börsnoterade bioteknikbolag som bidragit till de vaccin som nu nyttjas över världen har handlats upp kraftigt. Modernas aktie är upp med nära 300 procent det senaste året, medan tyska Biontechs aktie är upp med 120 procent.

Det faktum att oro uppstått kring att blodproppar eventuellt är en biverkan från Astra Zenecas och Oxforduniversitetets vaccin kan dock medföra att en del av investerarintresset falnar, skriver Financial Times.

Vaccitech, som i senaste finansieringsrundan värderades till omkring 450 miljoner dollar, har avböjt att kommentera uppgifterna.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.