Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-05

IPO: EMISSIONEN I PILA PHARMA TECKNADES TILL 100%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyemission på 35 miljoner kronor som Pila Pharma gjorde inför sin notering på handelsplattformen Nasdaq First North tecknades till 100 procent. Bolaget tillförs runt 580 nya aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Preliminärt första datum för handel på First North är den 15 juli. Tidigare har tidsplanen varit den 12 juli.

"Det är med stor glädje jag konstaterar att vi nu har säkrat kapital till Pila Pharmas fortsatta verksamhet som syftar till att ta fram ett nytt innovativt diabetesläkemedel. Det kapital som nu tillförts bolaget räcker gott och väl till vår planerade verksamhet", skriver vd Dorte Gram.

Priset i emissionen inför noteringen var 9 kronor per unit, där en unit bestod av en aktie och en teckningsoption. Före emissionstillskottet värderades bolagets aktier till cirka 110 miljoner kronor.

Innan anmälningsperioden inleddes hade bolaget fått teckningsåtaganden på motsvarande 58 procent av beloppet i unitemissionen.

I prospektet uppgav bolaget att cirka 44 procent av emissionslikviden ska gå till forskning och utveckling, vilket inkluderar finansiering av patent och aktiviteter innan fas 2b-studien inleds – inklusive produktion av ytterligare studiemedicin och ytterligare prekliniska prövningar.

Göteborg Corpoate Finance är finansiell rådgivare åt Pila Pharma i samband med noteringen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.