Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

IPO: FASTIGHETSBOLAGET AQUATICUS GODKÄNT FÖR SPOTLIGHT-NOTERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det nybildade fastighetsbolaget Aquaticus har fått godkännande för notering på Spotlight Stock Market med första beräknade handelsdag för betald tecknad aktie (BTA) den 9 juli.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aquaticus förvaltar en kontorsfastighet i Sundbyberg på cirka 17.300 kvadratmeter. Fastigheten förhyrs till fullo av S&P 500-bolaget Xylem Incs svenska dotterbolag Xylem Water Solutions Global Services.

Aquaticus förvaltas av Arctic Business Management.

"Vi är väldigt glada över att ha förvärvat denna moderna fastighet. Fastigheten är belagen i den snabbväxande kommunen Sundbyberg i Stockholm. Detta, kombinerat med dess starka hyresgäst, skapar robusta förutsättningar för långsiktigt stabila kassaflöden för bolagets aktieägare", säger Aquaticus vd Christofer Östman.

Aquaticus har för avsikt att dela ut cirka 7 kronor per aktie på årsbasis med kvartalsvisa utdelningar, vilket skulle motsvara en årlig direktavkastning om cirka 7 procent i relation till noteringskursen på 100 kronor.

Arctic Securities har varit Aquaticus finansiella rådgivare.

Aktiehandeln kommer initialt alltså ske med så kallad betald tecknad aktie (BTA). Konvertering av BTA till stamaktier beräknas ske mellan den 26-30 juli, så snart nyemissionen har registrerats av Bolagsverket. BTA-handeln planeras att stoppas efter handelns stängning den 23 juli och vara handelsstoppad under konverteringsperioden. Första dag för handel med stamaktier planeras att bli den 2 augusti.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.