Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-07

IPO: FÖRSTA HANDELSDAG FÖR DIAGONAL BIO SENARELAGD IGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Diagonal Bios planerade debut på handelsplattformen Nasdaq First North försenas igen med hänvisning till Bolagsverkets förlängda handläggningstider i samband med registrering av den genomförda nyemissionen.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

I måndags meddelades att handelsstarten senarelades från tisdag till torsdag denna vecka, men nu har starten alltså försenats igen.

"Eftersom myndigheten i dagsläget inte har möjlighet att ge besked om när registrering kommer att ske ber bolaget om att senare - när mer tydlighet finns - få återkomma till marknaden om när handel i aktien kan inledas", skriver Diagonal Bio.

Nyemissionen på 40 miljoner kronor som Diagonal Bio gjorde inför noteringen fulltecknades och tillförde 1.550 nya aktieägare, enligt tidigare besked.

Priset i erbjudandet var 10:50 kronor per aktie, vilket värderade bolaget till 56 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Diagonal Bio utvecklar plattformen Panviral som enligt bolaget har potential att revolutionera testlandskapet för patogendetektion och radikalt förbättra bekämpningen av infektionssjukdomars spridning.

Bolaget har en prototyp och fokuserar nu på att öka utvecklingstempot inför marknadslansering av produkterna. Målsättningen är att introducera plattformen på den europeiska- och senare den amerikanska marknaden.

Sedermera Fondkomission är finansiell rådgivare och likviditetsgarant åt Diagonal Bio i samband med noteringen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.