Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

IPO: LUXBRIGHT SKA NOTERAS PÅ FIRST NORTH, GÖR NYEMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det Göteborgsbaserade teknikföretaget Luxbright, som utvecklar en ny generations röntgenrör, avser notera sina aktier på Nasdaq First North och gör inför detta en nyemission av units som initialt kan tillföra bolaget 30,3 miljoner kronor.

Det framgår av prospektet som offentliggjordes i onsdags.

Luxbright bildades år 2012. Verksamheten baseras på den teknologi som grundaren Dr Qiu-Hong Hu har anskaffat, huvudsakligen på Chalmers Tekniska Högskola.

Intäkterna uppgick under 2019 till 3,0 miljoner kronor, varav 0,5 miljoner i nettoomsättning. Bolaget har som mål att under 2021 omsätta mer än 15 miljoner kronor.

För år 2023 siktar Luxbright på att ha nått en omsättning överstigande 100 miljoner kronor med en ebitda-marginal över 20 procent. Positivt kassaflöde på månadsbasis ska nås under fjärde kvartalet 2022.

Planen om notering av Luxbrights aktie på en publik marknad har enligt vd Mats Alm länge legat på bolagets agenda.

"När vi nu har påbörjat den kommersiella försäljningen och ser att en stor del av våra kunder är återkommande anser vi att vi är mogna att ta steget. Högupplösta röntgenbilder är fortsatt av hög prioritet för våra kunder. Vidare ser vi kunna utveckla röntgenindustrin ytterligare med vår egenutvecklade och patenterade kallkatod och skapa nya appliceringsområden för röntgen såsom portabla röntgensystem", säger Luxbright-chefen.

I varje unit som erbjuds inför noteringen ingår en aktie och en teckningsoption. Priset för en unit uppgår till 2:75 kronor. Det värderar bolagets aktiekapital till 46 miljoner kronor före kapitaltillskottet, eller strax därunder med tanke på den medföljande teckningsoptionen.

Luxbright har fått teckningsåtaganden på cirka 91 procent av erbjudandet från sammanlagt ett fyrtiotal professionella investerare. De största ägarna i bolaget är Almi Invest och Quiq Distribution Holding.

Teckningsperioden i erbjudandet pågår till den 5 november för allmänheten i Sverige samt en dag längre för institutionella investerare.

Skills Corporate Finance är finansiell rådgivare åt Luxbright.

Första handelsdag på Nasdaq First North förväntas bli den 19 november 2020.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.