Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-07

IPO: PREMIÄR FÖR NORTHERN CAPSEK PÅ NGM NORDIC SME PÅ TISDAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) På tisdagen är det premiär på handelsplattformen NGM Nordic SME för Northern Capsek Ventures, ett företag som investerar i tillväxtbolag främst inom techsektorn.

Den unitemission som Capsek gjorde inför noteringen tecknades till 78 procent och tillförde 95 aktieägare. Teckningskursen var 12 kronor per unit som innehöll en aktie och en teckningsoption.

"Vi är stolta över att vara ett av få bolag som genomför en IPO under rådande marknadsläge med den corona-kris vi befinner oss i. Emissionen tecknades till cirka 78 procent vilket vi tycker är ett bra utfall. Vi tackar för förtroendet från befintliga och nya aktieägare och hälsar alla nya aktieägare välkomna", uppgav vd Henrik Jerner när utfallet presenterades.

Inför erbjudandet hade teckningsåtaganden motsvarande 65 procent av unit-erbjudandet lämnats från Capseks befintliga aktieägare och externa investerare.

Teckningskursen på 11 kronor per unit motsvarade en pre-money värdering av bolagets aktiekapital på cirka 29,4 miljoner kronor, eller strax därunder med tanke på den teckningsoption som ingick i varje unit.

Capsek genomför investeringar i portföljbolag, företrädesvis genom kontant nyemission i kombination med betalning i Capsek-aktier, en så kallad apportemission. När prospektet upprättades ägde bolaget aktier i Appspotr, Hoodin och Glase Fintech.

"Eftersom bolagets investeringsmodell delvis baseras på betalning med Capsek-aktier blir bolagets erbjudande för mottagaren av Capsek-aktierna mer attraktivt om aktien är noterad på en marknadsplats, jämfört om så inte varit fallet. Om Capseks aktier hade varit onoterade hade det blivit mer omständligt för mottagaren att avyttra aktierna och Capseks erbjudande hade därmed blivit mindre attraktivt för mottagaren", skrev bolaget i prospektet.

När emissionsutfallet presenterades uppgav Capsek att bolaget har en bra pipeline med nya intressanta tillväxtbolag.

"Vi ser fram emot att göra nya investeringar och därigenom stötta den svenska techindustrin genom att utöka vår investeringsportfölj", sade vd Henrik Jerner.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.