Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-17

IPO: TECKNA CREASPAC, NEUTRAL HÅLLNING TILL TBD30 - AFV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Creades har ett fint facit inom bolagsutveckling och Affärsvärlden ger i en analys rådet att teckna spac-bolaget Creaspac. För spac-kollegan Tbd30 blir rådet dock neutralt.

Tidningen har svårt att "hetsa upp" sig tillräckligt mycket för att ge rådet att teckna TBD30, men vill heller inte direkt avråda.

"Creaspac är delvis ett annat djur men vi föredrar att rida den lite lugnare besten. Inte minst då vi tror Creades varumärke i näringslivet smäller hyggligt högt vilket bäddar för en bra affär. Och det är kalibern på det man köper som långsiktigt lär avgöra hur bra en spac blir", skriver Affärsvärlden.

TBD30 siktar på att förvärva ett bolag inom affärstjänster medan Creaspac har siktet inställt på ett nordiskt bolag av stabil karaktär.

Creaspac väntas noteras på Stockholmsbörsen den 23 juni och dagen efter är det dags för kollegan TBD30.

Spac – från engelskans "special purpose acquisition company" – genomför en emission och sätts på börsen med enda avsikt att upprätta en snabbfil för ett annat bolag som vill komma till börsen förvärvsvägen. Fenomenets popularitet har växt sig särskilt stark i USA, med hundratals noteringar det senaste året.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.