Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

IPO: VÄXTBASERADE ÄGGPRODUCENTEN JUST MOT BÖRSNOTERING - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Just, som producerar växtbaserade ägg från mungbönor, siktar enligt uttalanden för Reuters på att gå till börsen när nu bolaget börjar närma sig lönsamhet.

Den ökade dagligvaruhandeln under coronaviruspandemin har bidragit till att Just närmat sig lönsamhet och det har varit avgörande för beslutet att gå mot börsen under 2021.

"Målet är lönsamhet innan slutet av 2021. När vi är där kommer vi på allvar titta på en notering", sade vd Josh Tetrick till Reuters.

Äggprodukten som tillverkas av Just säljs både på flaska online och som omelettliknande skivor i amerikansk dagligvaruhandel.

Fjolåret innebar en av ägarna bejublad debut för växtbaserade proteinkällor då Beyond Meat noterades på Nasdaq New York. Beyond Meat, som saluför växtbaserat kött, såg aktien stiga från noteringskursen 25 dollar till nära tio gånger denna kurs till dess att hajpen började mattas av i slutet av sommaren 2019.

Aktien har trots det inte varit någon dålig investering, med en nuvarande kurs kring 125 dollar.

För segmentet växtbaserade proteinmatvaror har marknaden växt till att bara i USA omsätta 5 miljarder dollar under 2019, 11 procent högre än 2018 och Beyond Meat och dess konkurrenter är numer frekvent förekommande på snabbmatsrestaurangernas menyer även i Sverige.

Marknaden för växtbaserade ägg har dock växt ännu snabbare - enligt analysfirman Spins tredubblades segmentet under det föregående året.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.