Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-07

IPO: XP CHEMISTRIES AVSER NOTERAS PÅ FIRST NORTH, GÖR EMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) XP Chemistries avser notera sina aktier på First North och gör inför det en emission av units om cirka 35 miljoner kronor samt förvärvar Xylocap genom en apportemission.

Teckningskursen 4:50 kronor per unit, som består av en aktie och en teckningsoption, värderar bolaget till cirka 67 miljoner kronor före emissionen.

Bolaget tillverkar och säljer ämnet kapsaicin, som är det ämne som ger chilipeppar sin hetta och har "en lång rad intressanta egenskaper".

Produkten planeras att säljas inom de fyra affärsområdena Feed (tillskott till djurfoder), Cosmetics (läkemedel och smärtlindring), Life (kosttillskott och bantningsprodukter) och Protect (självförsvarssprayer och skadedjursbekämpning).

I samband med noteringen förvärvar XP Chemistries även bolaget Xylocap som säljer produkten med samma namn och som innehåller kapsaicin som produceras av XP Chemistries. Köpet sker genom en så kallad apportemission av 667.000 units enligt samma villkor som erbjudandet med en köpeskilling motsvarande 3 miljoner kronor.

Teckningsperioden löper från den 8 oktober till den 22 oktober. Första beräknade handelsdag är den 12 november.

Prospektet förväntas offentliggöras den 7 oktober.

Mangold Fondkommission är finansiell rådgivare.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.