Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-16

IRLAB: INGÅTT LICENSAVTAL MED IPSEN, INITIALT 28 MLN USD (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Irlab har ingått ett exklusivt licensavtal med franska Ipsen som ger Ipsen exklusiva globala rättigheter till utveckling och kommersialisering av mesdopetam, en dopamin D3-receptorantagonist. Irlab erhåller initialt 28 miljoner dollar under avtalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under avtalet har Irlab rätt att erhålla upp till 363 miljoner dollar, inklusive en initial betalning om 28 miljoner dollar och upp till 335 miljoner dollar i potentiella utvecklings-, regulatoriska och försäljningsbaserade milstolpsbetalningar, samt låga tvåsiffriga royalties som ökar i takt med att olika nivåer uppnås i den globala nettoförsäljningen.

"Mesdopetam utvärderas för närvarande i en klinisk Fas 2b-studie som ett potentiellt behandlingsalternativ för personer med Parkinsons sjukdom och levodopa-inducerade dyskinesier (Lids)", skriver bolaget.

Bolaget kommer att fortsätta ansvara för den pågående Fas 2b-studien. Ipsen kommer att initiera förberedande aktiviteter för Fas 3-studier och ansvarar för all återstående klinisk utveckling och den globala kommersialiseringen. Heter det.




Författare Direkt-SE