Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

IVISYS AB: IVISYS avser genomföra en riktad nyemission

Den Riktade Emissionen avses att genomföras med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med stöd av det bemyndigande som erhölls från årsstämman den 27 maj 2020. Teckningskursen i den Riktade Emissionen kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som kommer att påbörjas omedelbart efter offentliggörandet av detta pressmeddelande. Antalet nya aktier som emitteras i den Riktade Emissionen uppgår till högst 2,5 miljoner aktier. Prissättning och tilldelning av de nya aktierna förväntas ske innan handeln påbörjas på Nasdaq First North Growth Market kl. 09.00 CEST den 24 juni 2020, men tidpunkten för sista intresseanmälan, prissättning och tilldelning i bookbuilding-förfarandet fastställs av Bolaget, och styrelsen i Bolaget kan när som helst besluta att avbryta, förkorta eller förlänga bookbuilding-förfarandet samt helt eller delvis avstå från att genomföra den Riktade Emissionen.

Genom att teckningskursen i den Riktade Emissionen fastställs genom ett accelererat bookbuilding-förfarande är det styrelsens bedömning att teckningskursen kommer att återspegla rådande marknadsförhållanden och efterfrågan och därmed vara marknadsmässig.

Athanase Industrial Partner, en av Bolagets större ägare, har förklarat sig berett att delta i den Riktade Emissionen på samma villkor som andra investerare, och avser att teckna de aktier i den Riktade Emissionen som inte tecknas av andra.

Anledningen till att den Riktade Emissionen genomförs, och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt tillföra Bolaget ytterligare kapital för att stödja Bolagets expansiva tillväxtstrategi samt att diversifiera ägarbasen i Bolaget.

Författare IVISYS AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.