Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

JOHNSON & JOHNSON: FÖRVÄRVAR MOMENTA FÖR 6,5 MDR USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska läkemedelsbolaget Johnson & Johnson förvärvar bioteknikföretaget Momenta för 6,5 miljarder dollar, framgår av ett pressmeddelande. Momentas aktieägare får en premie på omkring 70 procent jämfört med tisdagens stängning.

Momenta är en aktör med fokus inom utveckling av preparat mot ovanliga och immunmedierade sjukdomar samtidigt som bolaget har en portfölj av biosimilärer i slutet av utvecklingsskedet.

Förvärvet beskrivs av Johnson & Johnson som en möjlighet för dotterbolaget Janssen Pharmaceutical Companies att bredda verksamheten inom immunmedierade sjukdomar och att driva på en expansion inom autoantikroppssjukdomar.

Transaktionen kommer bland annat inkludera de fulla globala rättigheterna till preparatet nipocalimad (M281), som är en kliniskt validerad antikropp med potential att nå genombrott för behandling av flera autoimmuna sjukdomar, enligt pressmeddelandet. Detta inkluderar områden som neuroinflammatoriska sjukdomar samt inom reumatologi och hudvård.

Johnson & Johnsons aktie var lätt ned i den tidiga amerikanska förhandeln medan Momentas aktie steg med omkring 70 procent till budnivån.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.