Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-18

JonDeTech: Närvarordetektion i produkt för konsumentmarknaden - ny designvinst för JonDeTechs supertunna IR-sensor

NÄRVARORDETEKTION I PRODUKT FÖR KONSUMENTMARKNADEN - NY DESIGNVINST FÖR JONDETECHS SUPERTUNNA IR-SENSOR

Tillverkaren av världens minsta IR-sensor, JonDeTech Sensors AB (publ) ("JonDeTech") https://www.jondetech.se/ , har nått en så kallad designvinst med ShortLink AB http://shortlink.se/ ("ShortLink"), där avsikten är att JonDeTechs sensor ska användas för närvarodetektion i en produkt för konsumentmarknaden som utvecklas av ShortLink.

ShortLink utvecklar strömsnål elektronik för trådlös kommunikation. Resultatet av prototyptester är att ShortLink valt att gå vidare med JonDeTechs sensor. ShortLinks val av sensor innebär att JonDeTech avser att leverera bolagets sensor för närvarodetektion i en produkt för ökad kundkomfort som ShortLink utvecklar till sin kund. Syftet för JonDeTech är att landa ett kommersiellt avtal inom en snar framtid. JonDeTechs sensors indikerar närvaro av en person och aktiverar en fjärrkontroll i produkten.

Produkten med närvarodetektion förväntas att lanseras under första halvåret 2019, och kommer i ett första steg att riktas mot den europeiska marknaden. Därefter är planen att lansera även utanför Europa.

- Ett intressant och aktuellt applikationsområde som passar perfekt för vår sensor, säger JonDeTechs VD Robert Ekström.

-JonDeTechs sensor har en mycket gynnsam form- och prisfaktor och vi ser goda möjligheter att använda sensorn i flera aktuella utvecklingsprojekt, säger Martin Valfridsson, VD på ShortLink.

JonDeTechs sensorer är väldigt små och tunna (tjocklek 0,17 mm) jämfört med konventionella sensorer, vilket gör att de till en låg kostnad kan integreras i många olika produkter. JonDeTech vänder sig i första hand till internationella kunder, som utvecklar applikationer inom konsumentelektronik och Internet of Things.

Om ShortLink

ShortLink utvecklar sedan över 20 år tillbaka strömsnål elektronik för trådlös kommunikation och portabla produkter utnyttjande både konventionell diskret elektronik och integrerade kretsar, sk ASICs, som ShortLink utvecklar och tillverkar hos utvalda tillverkningspartners i Europa, Nord Amerika och Asien. http://shortlink.se/ http://shortlink.se/

18 oktober 2018

För ytterligare information kontakta:

Robert Ekström, VD

+46 72 525 05 25

Bolagets Certified Adviser är Redeye AB, 08-545 013 30.

Denna information är sådan information som JonDeTech Sensors AB är skyldig att offentliggöra enligt MAR, EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 oktober 2018 kl. 08:15 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
JonDeTech Pressrelease 2018-10-18.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24316

Om JonDeTech
JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Stockholm. Läs mer på http://www.jondetech.se/ http://www.jondetech.se/ eller se hur IR-sensorn fungerar på https://www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8 https://www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.