Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-23

KAMBI: OCH DRAFTKINGS NÅTT AVTAL GÄLLANDE MIGRATIONSFAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sportboksleverantören Kambi och Draftkings har nått ett avtal om DraftKings migrationsfas bort från Kambi. Enligt avtalet kommer alla sportspelningsintäkter som genereras av Draftkings till och med den 30 september 2021, antingen via Kambi eller efter migrationen bort från Kambi, att omfattas av samma nivå av inkomstdelning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den ömsesidiga överenskommelsen om migrationsfasen för Draftkings till dess egen teknik från Kambis sportboks-plattform, uppges säkerställa Kambi med fulla intäkter fram till slutet av partnerskapet och garanterar skyddet för immateriell egendom.

Avtalet om tillhandahållande av Kambis teknik för sportspel och tjänster till Draftkings upphör tidigast den 30 september 2021, men DraftKings får dock utnyttja sin egen teknik helt eller delvis före datumet.

Avtalet fastställer också en större ansvarsbalans mellan Kambi och Draftkings under den kommande övergångsfasen. De två bolagen åtar sig att ömsesidigt stödja och samarbeta under migrationsperioden.

Det har även överenskommits att partnerskapet inte kommer att utvidgas till ytterligare jurisdiktioner efter januari 2021, förutom där Kambi samtycker till den ytterligare expansionen.

"Det avtal vi har meddelat idag kommer att säkerställa en stark intäktsström för Kambi under de kommande 15 månaderna, medan vår växande och spännande portfölj av partners lämnar mig utan tvekan om att Kambi är väl rustat att utöka sin ledarposition under månader och år framöver", kommenterar Kambis vd Kristian Nylén.

Avtalet kommer efter att den amerikanska bettingoperatören Draftkings i december köpt Kambi konkurrenten Sbtech och därmed fick tillgång till en egen sportbok.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.