Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-07

Kan Arc Aroma Pure hålla sitt löfte om genombrott?

wysiwyg_image

Det mest intressanta på Arc Aroma Pures årsstämma i oktober var vd-anförandet. Johan Möllerström påtalade att Arc Aroma Pure närmar sig ett kommersiellt genombrott, speciellt mot bakgrund av dess ägande i Optifreeze som kan komma att genera intäkter framöver.

När det gäller oliveCEPT® inom affärsområdet Food så påtalade vd att det är en bra produkt i Spanien, Italien och Grekland som tillsammans står för 70 procent av den totala olivmarknaden.

”Vi finns i samtliga dessa länder med redan t ex fyra stycken i Spanien. Därtill ser vi fram emot att växa framöver med hjälp av brygginvesteringen och ett säkrat kassaflöde”, konstaterade vd.

Johan Möllerström redogjorde även för andra produkter inom affärsområdena Food, Water och Health. Speciellt verkade han stolt över att Arc Aroma Pure nått en kommersiell fas för applikationsområdena; bioCEPT® och dynaCEPT®. 

Han visste också att Arc Aroma Pure kommer att göra en stor skillnad vad gäller OliveCEPT® och JuiceCEPT®. På årsstämman visades en film där stämmodeltagarna fick se hur kvaliteten kunde förbättras med en finare färg.

Efter anförandet inbjöds till frågestund där allehanda frågor ställdes och besvarades. Det handlade om Alfa Laval, Sydafrika, vin i allmänhet och själva olivbearbetningsprocessen.

Den fråga som rönte mest intresse var den från Aktiespararnas ombud Joakim Sandström rörande Alfa Laval-samarbetet. Enligt Johan Möllerström så finns det ett samarbete, men bara ett ytterst litet. ”De är dock inte viktiga för oss, vi har andra, större kunder att förlita oss på”.

När frågestunden var slut behandlades övriga beslutspunkter utan uppehåll, en efter en. Bland annat beslöts det om en ny styrelsesammansättning. Nya ledamöter tillkom. Ordförande Mikael Wahlgren avgick och ersattes av Peter Ahlgren som tidigare har arbetat på Cardo och Alfa Laval.

Det ska nämnas att valberedningens ordförande i detta sammanhang uttalade en ambition att framöver jobba med könsfördelningen i styrelsen. 

Ett intressant inlägg kom från huvudägaren Pär Henriksson när beslut skulle fattas om ett bemyndigande för framtida emissioner. Aktiespararnas ombud Joakim Sandström röstade nej givet den tidigare utspädning som inte varit uppskattad.

Pär Henriksson ville veta varför inte Aktiespararna ser bemyndigandefrågan ur bolagets perspektiv. Bemyndigandet kan ge bolaget möjligheter att växa, argumenterade Henriksson.

Aktiespararna motsätter sig inte att företaget utnyttjar tillväxtmöjligheter, men anser att bolagets befintliga aktieägare ska förbehållas rätten att finansiera bolagets tillväxt.

Efter att stämman hade avslutats bjöds ägarna på en överraskning. CEO Björn Wallin från Recall Capital höll ett föredrag innan det var dags för stämmodeltagarna att i höstmörkret lämna Råbylundsgård, den idylliska plats utanför Lund där stämman hölls.

Författare och bevakare: Joakim Sandström

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.