Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

KANCERA: FLERA INVESTERARFRÅGOR OM STATUS FÖR COVID-19 STUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Kanceras aktie stigit kraftigt har under de fyra senaste handelsdagarna. Bolaget vittnar om intresse för den förestående studien, men har i grunden inga nyheter att förmedla.

Kanceras vd Thomas Olin skriver mejl till Nyhetsbyrån Direkt, efter frågor om kursuppgången, att bolaget under måndagen mottog frågor från investerare angående status för ansökan till Etikprövningsmyndigheten rörande planerad klinisk studie i covid-19 patienter.

I sitt svar om denna status skriver Kanceras vd Thomas Olin att "pressmeddelande per den sjuttonde juli angående ansökan till Etikprövningsmyndigheten gäller. Ansökan behandlas för närvarande enligt gängse myndighetsrutiner. Vi meddelar marknaden när konklusiva beslut fattats om covid-19-studien, vilken är planerad att starta under september månad".

I pressmeddelandet som Thomas Olin hänvisar till skriver bolaget att "med Läkemedelsverkets tidigare meddelade godkännande bedömer Kancera att den kliniska studien, efter beslut från Etikprövningsmyndigheten, kan starta augusti-september 2020".

Den 13 maj lämnade bolaget in ansökan till Läkemedelsverket avseende en klinisk fas 2-studie av läkemedelskandidaten KAND567 i covid-19-patienter.

"Slutmålet för den kliniska utvecklingen är att bromsa hyperinflammation och därmed undvika intensivvård", skrev bolaget som fick tillstånd till studien i början av juli.

Den 12 augusti uppmärksammade Aftonbladet studien i en artikel med rubriken "Första svenska läkemedlet mot covid-19 testas". Dagen efter inleds den senaste kursklättringen i Kancera. Sedan stängning på onsdagen förra veckan är kursen upp 41 procent. Uppgången sedan årsskiftet är uppe i 682 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.