Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

KANCERA: UTVECKLAT NY KAPSEL M KAND567 FÖR HJÄRTINFARKTSTUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Kancera har utvecklat en ny kapselprodukt av läkemedelskandidaten Kand567 för att möta krav på reproducerbarhet i storskalig produktion och vid klinisk användning.

Det skriver Kancera i ett pressmeddelande.

Produktens beräknade egenskaper verifieras i en liten klinisk studie i friska försökspersoner som genomförs under cirka en vecka i november. Den första patientstudien för den nya kapseln blir fas 2a-studien av Kand567 i hjärtpatienter med planerad start i början av 2021.

"Den nya Kand567-kapseln visar att framstegen inom Kanceras produktutveckling håller jämna steg med de kliniska studierna. Detta gör oss förberedda att ta Kand567 in i mer avancerad klinisk fas med en hastighet och kvalitet som möter de stora bolagens krav," säger Thomas Olin, vd för Kancera, i en kommentar.

Som tidigare meddelats har Kancera startat en klinisk fas 2-studie i covid-19 patienter och en ansökan om tillstånd för en klinisk fas 2-studie i patienter med hjärtinfarkt planeras under andra halvåret 2020.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.