Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-02

Karlshamn 2020-10-29 - Extra bolagsstämma i NFO Drives

wysiwyg_image

NFO Drives VD Johan Braun och bolagsbevakare Mats Widesjö

 

 

NFO Drives AB, 556529-9293, har sitt huvudkontor i Karlshamn och grundades 1996. Företaget utvecklar frekvensomformare som används för motorstyrning av elmotorer. Bolagets patenterade teknik avser skapa en energieffektiviserande produkt som skall kunna användas i diverse maskiner för att optimera motorns varvantal och således minska energiförbrukningen. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden, med en på sikt växande europeisk marknad. Nyligen har företaget även fått den första ordern från ett amerikanskt läkemedelsbolag.

Den 29:e oktober hölls en extra bolagsstämma i Karlshamn.

Vid stämman deltog totalt åtta personer.

Ordförande Göran Hedbys inledde stämman med att hälsa välkommen. Efter att de inledande punkterna på dagordningen klubbats igenom informerade ordförande Göran Hedbys och VD Johan Braun gemensamt om punkt 8 som var anledningen till denna extra bolagsstämma. Bolaget önskar slå samman 100 aktier till 1 och samtidigt i bolagsordningen skriva in att antalet aktier skall som lägst vara 700 000 st. och som högst 2 800 000 st. Syftet är att bolaget skall få en bättre image bland kunder och aktieägare vilket bl.a. kommer att öka handeln med aktien. De menar också att det kommer att se bättre ut i årsredovisningen när de skall ange vinsten per aktie. VD Johan Braun åtar sig att till de aktieägare vars innehav inte är jämnt delbart med 100, vederlagsfritt tillskjuta det antal aktier som krävs för att uppnå ett aktieinnehav jämnt delbart med 100. Dagens aktiekurs runt 0,22 kronor kommer efter sammanslagningen att var 22 kronor. Efter denna information beslöts att sammanslagningen av aktierna och att ändringen i bolagsordningen skall verkställas enligt förslaget.

Stämman öppnade även upp för övriga frågor varvid jag frågade varför stämman inte genomfördes som en hybridstämma. Alltså att de aktieägare som inte var närvarande skulle kunna följa stämman över internet och kanske t.o.m. rösta. Svaret blev att de trodde att det skulle kosta för mycket i både arbetsinsats och pengar. Efter lite diskussioner där jag föreslog ett antal olika alternativ lovade de att se över det till kommande stämmor.

Stämman avslutades varefter VD Johan Braun informerade om dagsläget i NFO Drives. Bolaget har visserligen under coronapandemins utbredning fått se en minskad omsättning men bedömer att de skall ta tillbaka en stor del redan under innevarande kvartal. Många av deras kunder har ett minimalt lager och NFO Drives förväntningar på en ökad orderingång är stor under förutsättning att den nyligen ökande coronavågen inte ställer till nya stora problem hos kunderna. Vi fick också en förevisning av hur deras frekvensomvandlare fungerar.

Ort och Datum: Karlshamn 2020 10 29

Styrelse: Ordförande Göran Hedbys, övriga ledamöter Eva-Britt Grönberg, Gabriel Rydström och Dean Marcos.

VD: Johan Braun

Närvarande: Aktieägare till 22 771 000 aktier, ca 9,5% var företrädda.

Bolagsbevakare: Mats Widesjö

 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.