Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-28

KARO PHARMA: UPPRÄTTHÖLL POSITIVA UTVECKLINGEN 3 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Karo Pharma upprätthöll i tredje kvartalet den positiva utvecklingen från föregående kvartal och nådde en organisk tillväxt på 13 procent.

Det konstaterar vd Christoffer Lorenzen i delårsrapporten.

"Tillväxten i tredje kvartalet drevs av de norska, danska och västeuropeiska verksamheterna och vi noterar att effekterna av C19-pandemin avtar, vilket är fördelaktigt för Karos varumärken. Främst innebär detta ökad trafik i butiker som ger en positiv effekt över hela produktportföljen, men även ökad social aktivitet i samhället, vilket driver behovet av behandling inom bland annat kategorierna Intimvård och Smärta & Förkylning", kommenterar vd.

Han pekar på att Karo Pharmas tydliga fokus från tredje kvartalet och framåt är att driva organisk tillväxt. Bolaget kommer under kommande kvartal att investera mer i reklam och marknadsföring, med särskild tonvikt på sina tillväxtvarumärken och på digitala/e-handelskanaler.

"Dessutom fortsätter vi att utforska möjligheter att förvärva varumärken och portföljer som kan förstärka profilen för vår verksamhet", skriver specialistläkemedelsbolagets vd.
Författare Direkt-SE