Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-17

Karolinska Development expanderar sin portfölj genom nyinvestering i AnaCardio

STOCKHOLM, SVERIGE 17 juni 2021. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att bolaget har förvärvat cirka 21 procent av aktierna i AnaCardio AB. Det nya portföljbolaget utvecklar läkemedel för behandling av hjärtsvikt, baserad på banbrytande forskning från Karolinska Institutet. Bolagets längst framskridna projekt bedöms vara redo för start av kliniska studier. Karolinska Developments initiala investering i AnaCardio är avsedd att bekosta nödvändiga aktiviteter inför en planerad större kapitalanskaffning för att finansiera den första delen av projektets kliniska utveckling.

AnaCardios läkemedelsprojekt har utvecklats av Lars Lund, professor i kardiologi vid Karolinska Institutet och överläkare på Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset, och bygger på ett helt nytt koncept för att behandla hjärtsvikt – ett område där behovet av nya läkemedel är enormt. Enligt analysföretaget GlobalData förväntas marknaden för läkemedelsbehandlingar att växa till drygt USD 22 miljarder år 2028.

”Denna attraktiva möjlighet att investera i AnaCardio hade inte varit möjlig utan Karolinska Developments väl utbyggda nätverk i den nordiska forskningsmiljön, en styrka som utgör en av grundpelarna i vår affärsmodell. Vi ser fram emot att stödja bolaget i dess fortsatta utveckling och hoppas att på sikt kunna bidra till en bättre behandling av alla de miljontals patienter som lider av hjärtsvikt”, kommenterar Karolinska Developments vd, Viktor Drvota.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Viktor Drvota, vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Johan Dighed, chefsjurist och vice vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 207 48 26, e-mail: johan.dighed@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av 11 bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com.

Denna information är sådan information som Karolinska Development AB (publ) (Nasdaq Stockholm: KDEV) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom Viktor Drvota för offentliggörande den 17 juni 2021 klockan 19:45.

Bilaga


Författare GlobeNewswire

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.