Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-08-26

Kina vill ha "lugna" förhandlingar

wysiwyg_image

Kinas vice premiärminister Liu He sade på måndagen att Kina är villiga att lösa handelskonflikten med USA genom "lugna" förhandlingar, och han motsätter sig resolut eskaleringen av konflikten.

Det rapporterade Chongqing Morning Post på måndagen, enligt Reuters.

Liu He talade vid en Tech-konferens i Chongqing efter att USA:s president Donald Trump på fredagen meddelade att USA ska höja importtullarna på kinesiska varor för 550 miljarder dollar med 5 procentenheter. 

"Vi är villiga att lösa frågan genom konsultationer och samarbete med en lugn attityd och motsätter oss resolut eskaleringen av handelskriget", sade Liu He, enligt en utskrift av uttalandet.

Han tillade: "vi tror att eskaleringen av handelskriget inte är gynnsamt för Kina, USA, och inte heller för världens folk".

Liu He välkomande också företag från hela världen att investera och verka i Kina, och han sade att amerikanska företag är särskilt välkomna, och att de kommer att behandlas väl.

"Vi kommer att fortsätta att skapa en god investeringsmiljö, skydda immateriella rättigheter, stödja utvecklingen av smarta intelligenta industrier med öppna marknader, resolut motsätta oss teknologiska blockader och protektionism, och sträva efter att skydda hela leverantörskedjan", sade han.

Kinas statliga medier angriper dock USA på måndagen; Folkets Dagblad skriver att Washington "aldrig kommer att tillåtas styra Kinas öde", och Global Times skriver att det vore lika med "självmord" för amerikanska företag att lämna de kinesiska marknaderna, i synnerhet för biltillverkarna.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.