Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-10-26

Kindred Group: Kindreds tjänster förblir stängda för nederländska invånare till dess att licens tilldelats

Den 30 september meddelade Kindred Group att man tillfälligt upphört med tjänster till nederländska invånare mot bakgrund av policyförändringar i Nederländerna. Kindred har idag beslutat att fortsatt hålla sina tjänster nedstängda för nederländska invånare till dess att en licens erhållits av den nederländska spelmyndigheten (KSA).

Kindred Group plc (Kindred) har idag beslutat att deras tjänster kommer att hållas stängda för nederländska invånare till dess att licens på den nederländska marknaden erhållits. Kindred står redo att ansöka om en licens senare under det fjärde kvartalet 2021. Givet en framgångsrik ansökningsprocess ser Kindred fram emot att erhålla en licens under det andra kvartalet 2022.

Detta är i linje med kommunikationen den 30 september om att Kindred tillfälligt upphörde med sina tjänster till nederländska invånare på grund av de policyförändringarna som kommunicerades av den nederländska ministern för rättsligt skydd den 20 september.

Kindred är förberedd för den nederländska licensieringsprocessen under den nya spellagen (Remote Gambling Act) och har arbetat med förberedelserna för en ansökan inklusive framgångsrikt genomgått den erforderliga granskningen.

Informationen är sådan som Kindred Group är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014) samt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-10-26 19:00 CET.

För ytterligare information:

Patrick Kortman, Head of Corporate Development & Investor Relations, ir@kindredgroup.com, +46723 877 438
Linda Lyth, Investor Relations Manager, +46 767 681 337

Författare Cision