Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-24

Kindred Group plc - Delårsrapport januari - juni 2020 (ej reviderad)

"En uthållig och anpassningsbar verksamhet"

"Spelöverskottet för andra kvartalet uppgick till 235,1 miljoner GBP, en tillväxt på 4 procent trots den betydande störningen av den normala sportkalendern. Tillväxten berodde främst på goda resultat på ett antal marknader till följd av starkt fokus på produktdifferentiering."

"De beslutsamma åtgärder som Kindred vidtog för att mildra effekterna av COVID-19 bidrog till en ökning av EBITDA med 70 procent under kvartalet. De största besparingarna uppnåddes inom marknadsföring, vilket är logiskt eftersom den till största delen är kopplad till sportevenemang. Kommande kvartal planerar vi att öka vår marknadsföring mot mer normala nivåer i linje med vår långsiktiga strategi, men vi kommer att hantera denna process försiktigt. Spelskatten sjönk också jämfört med tidigare kvartal på grund av den inverkan som bristen på sport hade på den franska marknaden, vilken har de högsta skattesatserna."

"Våra team runt om i världen har fungerat otroligt bra i denna nya situation, både i att hantera utmaningarna från pandemin och att fortsätta vårt kostnadsbesparingsprogram. Kindred är fortfarande mycket medveten om risken för ytterligare störningar både för sporten och ekonomin i övrigt, så vi kommer fortsätta att kontrollera den totala kostnadsbasen noggrant."

"Vår amerikanska verksamhet fortsätter att utvecklas bättre trots förlusten av offline-intäkter och störningar av sporten. Spelöverskottet uppgick till 6,0 miljoner GBP under andra kvartalet, en ökning med 131 procent från första kvartalet. Efter mindre än ett års verksamhet står USA redan för mer än 2,5 procent av koncernens spelöverskott och denna andel förväntas öka under kommande kvartal, särskilt när ytterligare stater går live."

"Under perioden fram till den 19 juli 2020, med en sportboksmarginal som var cirka 20 procent högre än 2019, var det dagliga genomsnittliga spelöverskottet i GBP 40 procent högre (41 procent i fasta växelkurser) och aktiva kunder 21 procent högre än under samma period förra året. I USA ökade det genomsnittliga dagliga spelöverskottet för perioden 1 till 19 juli 2020 med 32 procent jämfört med det dagliga genomsnittet för det andra kvartalet 2020," säger Henrik Tjärnström, CEO Kindred Group.

 

I dag, fredag den 24 juli 2020 klockan 09.00 CEST håller Kindreds CEO Henrik Tjärnström en webbpresentation som går att följa live via Kindreds sajt www.kindredgroup.com/Q22020. Telefonnummer till telefonkonferensen är +46 8 5055 8356 .

Kindred Group har lokala licenser i Storbritannien, Sverige, Frankrike, Belgien, Danmark, Tyskland (Schleswig-Holstein), Italien, Australien, Irland, Rumänien, Estland, Pennsylvania, New Jersey och Indiana, samt internationella spellicenser I Malta och Gibraltar. Kindred Group betalar spelskatter i alla marknader i enlighet med gällande lokal lagstiftning.

Denna information är sådan information som Kindred Group är skyldig att offentliggöra enligt EUs marknadsmissbruksförordning, MAR.

Författare Kindred Group

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.