Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

Kindred Group plc - Uppdatering för andra kvartalet 2020

Trots att inställda idrottsevenemang har påverkat andra kvartalet, har en solid tillväxt i intäkter från andra produkter delvis kompenserat. En väsentlig tillväxt har kommit från Kindreds egen banbrytande Racing-plattform samt andra evenemang som eSports och andra digitala-alternativ (t.ex. F1, FIFA-evenemang). Vissa sportaktiviteter har gradvis återupptagits under kvartalet. Det är troligt att Kindred och andra online-operatörer har haft en tillfällig fördel av det faktum att de flesta spelbutiker i många länder har varit stängda under andra kvartalet.

Underliggande EBITDA för andra kvartalet 2020 beräknas ligga inom intervallet 48-53 miljoner GBP (Q2-2019: 30,5 miljoner GBP). Den främsta drivkraften i den förväntade ökningen av EBITDA jämfört med föregående år är de kostnadsreduceringsåtgärder som Kindred av försiktighetsskäl vidtog inom marknadsföring, sportinnehåll och andra direkta kostnader. Även om dessa åtgärder har skyddat lönsamheten på kort sikt, när nu sporterna återvänder till mer normala aktivitetsnivåer, förväntar vi oss att kostnadsmodellen för marknadsföring också normaliseras. Det är naturligt att en minskning av marknadsföring och därtill relaterade kostnader ger en kortfristig vinstfördel, men om de upprätthålls under en längre period skulle dessa åtgärder kunna skada bolagets långsiktiga konkurrensläge.

Spelskatten för det andra kvartalet ligger betydligt under nivån för det första kvartalet då påverkan av inställda sportevenemang var störst i Frankrike, där skattesatserna är högst och andra spelprodukter är mycket begränsade.

Även om Kindred har fortsatt att använda det starka kassaflödet för att minska utestående belopp under kreditfaciliteten, har valutakursförändringar genererat en valutakursförlust på lånet om 5,1 miljoner GBP under andra kvartalet 2020 varav 0,6 GBP miljoner var realiserat.

Antalet aktiva kunder under kvartalet uppgick till 1,3 miljoner vilket var en minskning med 11 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Minskningen var förväntad eftersom de flesta nöjesspelare spelar på sportevenemang.

Som meddelades i samband med rapporten för första kvartalet fortsätter Kindreds ledning att genomföra ett antal operationella effektiviseringsinitiativ under hela 2020.

Delårsrapporten för andra kvartalet 2020 kommer att publiceras den 24 juli 2020. Resultatpresentationen och frågesessionen kommer att finnas tillgänglig via webcast som vanligt.

Denna information är sådan information som Kindred Group är skyldig att offentliggöra enligt EUs marknadsmissbruksförordning, MAR.

Författare Kindred Group

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.