Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

KINNEVIK: INVESTERAR I PLEOS FINANSIERING, HÖJER VÄRDERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinnevik har investerat 22 miljoner dollar i Pleos finansieringsrunda om 150 dollar, över sin pro rata-andel.

Det resta kapitalet kommer användas för att stötta företagets växande kundbas på över 17.000 bolag och för att utveckla nya funktioner för utgiftshantering på plattformen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kinnevik investerade i Pleo 2018.

Finansieringsrundan om 150 miljoner dollar tillskriver Pleo en värdering om 1,7 miljarder dollar, vilket indikerar ett värde på Kinneviks investering om 1,9 miljarder kronor inklusive de 227 miljoner kronor som investerades i rundan. I Kinneviks rapport för första kvartalet 2021 var Kinneviks andel i Pleo värderad till 434 miljoner kronor.

"Med utgångspunkt i finansieringsrundans värdering, Pleos fortsatt starka operationella utveckling och alltmer stärkta framtidsutsikter, ser Kinnevik tillräckligt starka referenspunkter för en värdering av Kinneviks investering i Pleo i linje med finansieringsrundan. Det motsvarar en höjning av substansvärdet med cirka 1,3 miljarder kronor eller 4:50 kronor per Kinnevik-aktie", heter det.

Det omvärderade verkliga värdet av Kinneviks investering i Pleo kommer slutföras och rapporteras i Kinneviks delårsrapport för det andra kvartalet som publiceras den 12 juli 2021.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.