Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-06

Kinneviks löfte – större investeringar i kvinnoledda bolag

wysiwyg_image

Från och med 2019 ska minst 10 procent av Kinneviks årliga investeringsbudget reserveras för investeringar i företag grundade eller ledda av kvinnor.

Det är ett av totalt fyra övergripande mål i Kinneviks nya ramverk för "mångfald och inkludering", enligt ett pressmeddelande från investmentbolaget på måndagen.

"Om de 10 procent inte investeras kommer de att rulla över och öka nästa års allokering till 20 procent", skriver Kinnevik om målet för "kvinnligt kapital".

Det övriga tre målen i ramverket är:

* Kinnevik ska vid utgången av 2022 ha en 40/60-sammansättning (minst 40% av det underrepresenterade könet) i ledningsgruppen samt inom investerings- och finansteamet.

* Kinnevik kommer bara överväga att göra uppföljningsinvesteringar i företag som Kinnevik anser ha gjort framsteg vad gäller mångfald och inkludering.

* alla Kinneviks chefer kommer att mätas på mångfald och inkludering.

"Kinnevik anser att mångfald och inkludering innebär tydliga affärsmässiga fördelar genom att främja effektivitet, innovation och ekonomisk utveckling, stärka bra beslutsfattande och attrahera topptalanger", motiverar bolaget införandet av det nya ramverket.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.