Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

KLÄDHANDEL: PUMA TROTSADE LEVERANSPROBLEM, HÖJER HELÅRSPROGNOS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sportmodebolaget Puma har höjt utsikterna för resultat och försäljning i år, sedan bolaget lyckats hantera leveransstörningar i Asien och kunnat tillgodose den starka efterfrågan på sportskor och annan sportutrustning i Europa och Nordamerika.

Det rapporterar Bloomberg News.

Puma väntar sig att den valutajusterade försäljningen i år kommer att öka med 25 procent, en höjning från tidigare bedömning som var en ökning på minst 20 procent. Försäljningen under tredje kvartalet var också högre än analytikerna räknat med, enligt nyhetsbyrån.

Pumas besked visar att företagen har haft skiftande framgång i att hantera den berg- och dalbaneliknande leveranssituationen i Asien, där deltavarianten av covid-19 tvingat många fabriker att stänga och orsakat arbetskraftsbrist. Fraktkostnaderna har stigit dramatiskt samtidigt som farhågorna ökat om de olika leverantörernas förmåga att producera tillräckliga mängder råvaror.

Vietnam har blivit en särskilt svår flaskhals, då landet lockat till sig stora utländska investeringar under senare år från företag som letat efter alternativ till Kina som produktionsland.

"En covid-19-relaterad stängning av produktion i södra Vietnam, en överhettad global fraktmarknad med höga priser och en brist på kapacitet, trängsel i hamnar och en mycket svår marknadssituation i Kina var hinder vi var tvungna att forcera under kvartalet", skrev Pumas vd Bjørn Gulden i kvartalsrapporten.

Det tyska bolaget räknar med att leveransbekymmer kommer att fortsätta vara ett problem även under återstoden av 2021.
Författare Direkt-SE