Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-06

Klaria Pharma Holding AB tecknar avtal med Chilam Enterprise Ltd för expansion inom den medicinska cannabissektorn

Chilam är specialiserade inom cannabisrelaterad forskning, odling, produktion och distribution. Bolaget fokuserar på utveckling av vetenskapligt baserade medicinska produkter.  Chilam och använder sig av det Spanska bolaget Genofarms expertis inom frögenetik för att säkerställa GMP-certifierad medicinsk cannabis som tillverkas i enlighet med EU:s regelverk vid Chilams produktionsanläggning i Nordmakedonien. Chilam kommer att leverera medicinsk cannabis till den europeiska hälsovårdssektorn både som white label-tillverkare åt tredje parter samt direkt via sina egna varumärken.

Detta samarbete gör det möjligt för Chilam att exportera ett större utbud av medicinska cannabisprodukter som inkluderar Alginatfilmer till marknader med legala regelverk för medicinsk cannabis. Genom att kombinera Alginatfilmer från CDS med Chilams mycket standardiserade och högkvalitativa cannabissorter, siktar Chilam på att ta en betydande marknadsandel på den europeiska marknaden för medicinsk cannabis. Avtalet inkluderar miniminivåer för årliga försäljningsmål, övriga finansiella detaljer meddelades ej. 

- Europa genomgår en våg av regulatoriska och regelverksmässiga förändringar och marknaden förändras snabbt. Flertalet europeiska länder håller på att införa eller presenterar framtida lagstiftning för att kunna vidareutveckla sin legala agenda för cannabis. Det är en spännande tid för Cannabis Delivery Sciences då vi har en optimal leveransteknologi för medicinsk cannabis som är patenterad och erbjuder läkemedelsmässig leveransprecision till hälsovårdssektorn. Vår målsättning är att bli de-facto-standarden för leveransteknologi inom den medicinska cannabisindustrin. Vi kommer att arbeta tillsammans med Chilam, som delar vår passion för kvalitet och regulatorisk kontroll inom denna sektor, att uppnå detta mål, säger Scott de Mercado, Cannabis Delivery Sciences medgrundare och Head of Business Development.

- I takt med att den globala efterfrågan av medicinsk cannabis ökar och fler legala marknader uppstår, visar det här samarbetet med Cannabis Delivery Services på Chilams åtagande att leverera högkvalitativa medicinska cannabisprodukter till patienter och läkemedelsindustrin.. Vi ser fram emot att leverera cannabisprodukter med läkemedelskvalitet som vi är stolta över att producera i Nordmakedonien. Cannabis Alginatfilmer kommer att utgöra en viktig del av vår produktportfölj, säger George Meek, VD och medgrundare av Chilam Enterprise Ltd. 

Om Cannabis Delivery Sciences
Cannabis Delivery Sciences är ett dotterbolag till Klaria Pharma Holding AB (publ (https://www2.klaria.com/en/)) och har erhållit en exklusiv och evig global licens att använda Klarias Alginatfilmteknologi för både medicinsk och rekreativ användning av samtliga cannabinoider, inklusive CBD och THC. Bolaget drivs av en internationell ledningsgrupp med expertis från USA, Kanada, Jamaica och Storbritannien i entreprenörsdrivna bolag med fokus på marknadsföring av lyxvaror och högkvalitativa alkoholprodukter samt läkemedelsutveckling.

Mer information: https://cannabisdeliverysciences.com/

Om Chilam
Chilam grundades 2019 av affärdrivna visionärer med djup branschkunskap samt vetenskaplig och teknisk expertis med visionen att ta premium- och effektiva cannabisprodukter till marknaden för medicinsk användning. Vårt team med experter och internationella affärsledare har skapat en stabil affärsmodell som drar nytta av den växande europeiska marknaden för att kunna utvecklas till den ledande producenten och leverantören av medicinsk cannabis i Europa.   

Mer information: https://chil.am/   Kontakta oss: info@chil.am

Om Genofarm
Genofarm har mer än 40 års erfarenhet inom cannabis- och hampaindustrin. Vår genetik är hämtad och utvald från de renaste sorterna för att säkerställa bästa möjliga kvalitet. Vi arbetar med ledande hampaexperter för att hålla jämna steg med en utbildad och krävande kundbas. För att säkerställa hög kvalitet letar vi efter välstrukturerade varianter som har speciella egenskaper och färgrika polykromer. Vi testar löpande vår genetik för att säkerställa dess funktionalitet under extrema förhållanden med höga och låga temperaturer. Våra frön har en välkomponerad genetik som erbjuder stabila varianter av naturliga växande sorter, rena odlade plantor, högkvalitativa kloner och hybrider.

Mer information:https://genofarms.com/   Kontakta oss: info@genofarms.com

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.