Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-22

KNOWIT: FÖRVÄRVAR CREUNA FÖR 178 MLN KR (NY)

(Tillägg: mer information löpande i rubrik och text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Knowit förvärvar digitalbyrån Creuna för 178 miljoner kronor, på kassa- och skuldfri basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Knowit betalar 50 miljoner kronor kontant och cirka 85 miljoner i form av 356.856 nyemitterade aktier vilket ger en utspädning om cirka 2 procent. Vidare kommer 43 miljoner kronor erläggas senast den 17 december, antingen kontant eller i nya aktier. Därtill kan det utgå årliga tilläggsköpeskillingar.

Knowit kommer att värdera hela köpeskillingen, inklusive tilläggsköpeskillingarna, till verkligt värde per tillträdesdagen, varvid aktiedelen kommer att baseras på aktuell aktiekurs för Knowits aktie. Knowit uppskattar att tilläggsköpeskillingarna kommer att upptas till cirka 163 miljoner kronor i förvärvsbalansräkningen per tillträdesdagen.

Förvärvet finansieras genom tillgängliga medel samt en apportemission.

Creuna har cirka 300 medarbetare i Danmark, Norge, Sverige och Finland. Omsättningen för de senaste tolv månaderna var 398 miljoner kronor, med ett ebita-resultat om 21,5 miljoner kronor.

Creuna kommer att ingå i affärsområdet Knowit Experience. Förvärvet innebär att Knowit Experience växer till cirka 900 medarbetare och antalet medarbetare i koncernen till cirka 2.600.

Sammanslagningen och integrationen av Creunas operativa verksamhet med Knowit Experience kommer innebära betydande kostnadssynergier i kombination med nya affärsmöjligheter och förväntas sammantaget skapa förutsättningar för en god lönsamhetsutveckling, skriver Knowit som bedömer att förvärvet kommer att ge en positiv påverkan på vinst per aktie under 2021.

Förvärvet förväntas fullföljas under det fjärde kvartalet 2020.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.