Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-29

Koggbron: Information om projekt inom Koggbron gruppen.

INFORMATION OM PROJEKT INOM KOGGBRON GRUPPEN.

Projekt Karlholm Strand.
Som tidigare meddelats säljer Koggbron Fastigheter AB sin andel i Koggbron Projekt AB, Karlholm Strand, till Anders Högberg som varit initiativtagare och delägare i Karlholm Strand från starten.
- Projektets standard, har det visat sig, var inte i det skick och omfattning som angivits vid Koggbrons fastighetsförvärv, bl a vad avser miljöfrågor och avtalet med kommunen gällande vägdragningar. Detta har orsakat en del följdfel för Koggbron Fastigheter, vilket resulterat i att Anders Högberg via olika bolag nu har full kontroll över Karlholm Strand.
- Dessa kostnader i kombination med räntenivåerna, innebar att vi valde att sälja tillbaka projektet till Anders Högberg.
- Vi har gjort det för att värna våra Bondholders investeringar och säkra deras tillgångar.

Kvarteret Sanden i Helsingborg.
Tillträdet som var tänkt att ske nu i maj har försenats något på grund av köparens bankfinansiering, som dragit ut på tiden.
- Fastigheten har "paketerats" för att möjliggöra försäljningen på ett så smidigt sätt som möjligt. Alla säkerheter finns kvar och avtal är avsett att tecknas med Intertrusts godkännande, för att uppnå bästa förutsättningar för våra Bondholders.

Järfälla projekt
Även Järfälla projektet har försenats på grund av Järfälla Kommuns detalj- och planarbete med projektet. Så fort detta är klart och vunnit laga kraft kommer försäljningen att ske. Tillträdesdag är beräknad till september 2019.

Koggbron AB - Katrinelund i Malmö
Klart med bygglov för Katrinelund Center i Malmö.
Det sista formella hindret är nu avklarat sedan Mark- och Miljödomstolen avvisat motpartens talan, statliga Apoteksbolaget via deras fastighetsbolag.
- Den här processen har försenat byggstarten med ett år, vilket är mycket beklagligt och därmed drabbat projektet och koncernen med mångmiljon-kostnader, som därmed drabbat andra verksamheter inom koncernen och är en anledning till den ansträngda situationen.
- Vi kan nu se en byggstart efter sommaren och därmed kan Malmö berikas med närmare 650 nya studentbostäder - inflyttningsklara till hösten 2021.

2019-04-29

För mer information:
Thomas Melin, styrelseordförande Koggbron Fastigheter 070-982 82 73.

Thomas Schelin VD Koggbron Fastigheter + 46 70 982 8273

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Koggbron Pressrelease 2019-04-29.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=25941

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.