Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-17

Kommentar Aspire: "Värdeskapande förvärv"

Detta är en betald analys på uppdrag av Aspire Global utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Följ Aspire Globals kapitalmarknadsdag genom att trycka här.

Aspire Global fortsätter sitt företagsbygge med ett strategiskt förvärv inom sportbetting, i vår mening är spelkoncernen nu starkt positionerat för framtida tillväxt.

På torsdagseftermiddagen kommunicerar helhetsleverantören ett strategiskt förvärv av sportboks- och teknikleverantören Btobet, köpeskillingen uppgår till 20 miljoner euro och betalas ut i två omgångar.

Vid en första anblick ser förvärvet rimligt prisat givet den starka finansiella utvecklingen Btobet ser ut att redovisa. Under H1 2020 omsatte bolaget 3,1 meur till en ebitda marginal om drygt 38%, klart högre än Aspire koncernens ebitda-marginal om 16% under Q2 2020. Vi estimerar att det tillträdda förvärvet kan komma att omsätta runt 6 meur under verksamhetsåret 2020 till ett ebitda-resultat norr om 2 meur. Således genomförvärv förvärvet till omkring 10x ebitda-resultatet på våra prognoser för 2020, vilket anser ser förhållandevis billigt ut gentemot relevanta jämförelsebolag i sektorn.

Skapar aktieägarvärde

Vi belyser den innovativa förmågan Aspires styrelse och ledning har affärsutveckling, det tidigare förvärvet av Pariplay har i våra ögon redan skapat tydligt värde.Vi kommer titta närmare på vilka synergier- och tillväxtmöjligheter detta medför till spelkoncernen och se över om detta är något som påverkar våra nuvarande prognoser samt riktkurs om 50 kronor per aktie.

Följ Aspire Globals kapitalmarknadsdag genom att trycka här.

Läs vår senaste analys här: "Tillväxtraket till låg värdering"

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.